Inge de Rooij - VerzijlMijn naam is Inge de Rooij en ik werk sinds 1992 als fysiotherapeute. De eerste jaren in een particuliere praktijk in Den Haag, later in Rotterdam en daarna ben ik ruim 7 jaar als bewegingsdeskundige in het IJssellandziekenhuis werkzaam geweest. En inmiddels al sinds 2003 bij Fysiotherapie Boutkam.

Fysiotherapie is een vak dat zich nog steeds ontwikkelt en door het volgen van diverse cursussen probeer ik zo breed mogelijk georienteerd te blijven. Sinds 2012 pas ik Dry Needling toe, een manier van behandelen binnen de fysiotherapie. Kort gezegd is dat het aanprikken van een verharding in een spier met een klein naaldje met als doel de spier te ontspannen en pijn te dempen.

Daarnaast ben ik erg geinteresseerd in het bewegen en kunnen blijven bewegen van de ouder wordende mens. Deze kan met arthrose en osteoporose te maken krijgen. Er zijn verschillende manieren om met de klachten, die deze aandoeningen met zich meebrengen, om te gaan. Vaak lukt het zonder operatie om weer in beweging te kunnen komen. Ook het revalideren na zo’n operatie, waarbij bijvoorbeeld een nieuwe heup of knie is geplaatst, is iets wat speciale aandacht nodig heeft en waarbij ik u kan begeleiden.