Coban zwachtels

3M Coban 2 Compressiesysteem heeft als doel het oedeem effectief te verminderen met aandacht voor optimaal comfort en bewegingsvrijheid. Het systeem bestaat uit twee zwachtels die, eenmaal aangebracht, versmelten tot één dunne zwachtel. Hierdoor zult u veelal in staat zijn om uw eigen kleding en schoeisel te blijven dragen.
 
De eerste zwachtel bestaat uit een witte, zachte foamlaag en een huidkleurige bovenlaag. De foamlaag wordt op de huid aangebracht en voelt prettig aan. Bijkomend voordeel van de foamlaag is dat hierdoor de zwachtels niet afzakken.
 
De tweede zwachtel is een huidkleurige compressiezwachtel, welke verantwoordelijk is voor de druk. Eenmaal aangebracht, hecht deze compressiezwachtel op de eerste zwachtel. De druk van het compressiesysteem is belangrijk om het vocht zo adequaat mogelijk af te voeren.
 
Voor de meest effectieve behandeling is het belangrijk om de Coban 2 te laten zitten tot uw volgende afspraak. Indien u klachten ervaart, zoals witte tenen/vingers,tintelingen of een doof gevoel en als deze klachten niet minder worden als u uw arm/been beweegt, is het raadzaam om contact op te nemen met uw therapeut.
Het Coban 2 Lagen Compressiesysteem mag niet nat worden. Eventueel kunt u uw been of arm beschermen met een speciale douchehoes.
Neemt u bij vragen of onduidelijkheden contact op met uw therapeut.