de Fysiotherapeut

Wat is Dry Needling?

Dry Needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen.
 
Dry Needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Dry Needling gebruikt een droge (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. Bij de klassieke acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden gedurende langere tijd in het lichaam gezet. Dry Needling gebruikt een zelfde soort naaldje, maar die is specifiek gericht op zogenaamde triggerpoints die kort gestimuleerd worden.
Een triggerpoint is een verkrampt plekje in een spier dat naast lokale drukpijn ook vaak pijn op afstand veroorzaakt.
 
Triggerpoints kunnen zich uiten in;
Wat doet de fysiotherapeut?
 
De fysiotherapeut zal eerst door een gesprek en een gericht onderzoek uw klachten nader analyseren. Daarna worden de spieren verder onderzocht, die mogelijk uw pijn veroorzaken. Specifiek wordt in de spieren gezocht naar die bewuste triggerpoints.
Deze behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken met het naaldje worden deze punten gevonden en gedeactiveerd. Daarna raken de spieren snel en langdurig ontspannen.
Het aanbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt spant de spier zich even lokaal aan. Dat geeft kortdurend een soort kramp gevoel.
Daarna ontspant de spier zich weer en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat vermoeid en/of stijf aan, maar dat is meestal van korte duur.
 
Voor meer informatie over Dry Needling bent u bij onze medewerksters aan het juiste adres of www.dryneedling.nl