de Fysiotherapeut

Oedeemtherapie

De oedeemtherapeut houdt zich bezig met de behandeling van patiënten die last hebben van (lymf)oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Lymfeoedeem kan bijvoorbeeld ontstaan na een operatieve ingreep van de borst, waarbij lymfeklieren van de oksel worden verwijderd. Ook kan lymfeoedeeem ontstaan als gevolg van een ongeval, ziekte of stress.
 
De Manuele Lymfdrainage volgens de methode Vodder is een zachte massagevorm en is op het gehele lichaam toepasbaar. Ze heeft als doel de vochtdoorstroming van het lymfestelsel te stimuleren en eventuele stagnatie op te heffen, de immuniteit (weerstand) te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren. Daarnaast kan de oedeemtherapeut bandages, tape en therapeutische kousen gebruiken om vochtophoping tegen te gaan.
De Manuele Lymfdrainage volgens de methode Vodder is toepasbaar bij zeer veel klachten, zoals onder andere; zwellingen na een ongeval of operatie, verstuikingen, bloeduitstortingen, spierpijnen en spierletsels, dystrofieën, stressklachten bv hoofdpijn,orgaanproblemen, bv darmklachten.