de Fysiotherapeut

Lymftaping

is een onderdeel van het Medical Taping Concept dat uitermate geschikt is om lymfedrainage te ondersteunen. De speciale Cure Tape heeft dezelfde elasticiteit als de huid en kan met een speciale techniek worden aangelegd, zodat lymfevocht versneld kan worden afgevoerd.
 
De tape wordt in smalle stroken aangelegd vanaf een gekozen afvoergebied naar het gebied met een ophoping van lymfevocht, waardoor de lymfatische afvoer 24 uur per dag gestimuleerd kan worden. Hierbij wordt de huid op rek gebracht en de tape zonder aanvullende rek aangebracht. Onder de tape ontstaat een drukverlaging, waardoor de initiële lymfevaatjes beter kunnen openen. De stroken tape werken tevens als geleider van prelymfe, zodat afvoer naar een ander gebied mogelijk is.
 
Niet alleen wordt de afvoer van het oedeem versterkt, ook wordt gefibroseerd weefsel aanmerkelijk zachter en met een speciale techniek van tapen is er zelfs op een verschrompeld litteken na bestraling een enorme verbetering te bereiken.

Crosstaping,

is een succesvolle en (huid)vriendelijke therapiemethode bij zenuw- en spierpijn en bewegingsbeperkingen.
 
In tegenstelling tot het tapen met elastische CureTape worden hiervoor geen katoenen tapestroken, maar fijnvezelige, rastervormige “patches” gebruikt, die ca. 1,5 x 2,5 cm groot zijn. Deze CrossTapes worden op energiegeladen punten, zoals pijnpunten, triggerpoints en acupunctuurpunten geplakt, die door de behandelende therapeut manueel opgezocht, en door middel van de energiestroom-afhankelijke plakrichting van de CrossTapes verdeeld worden. De CrossTape zorgt voor een verbeterde stroming van de energie op de gestuwde punten en hierdoor tijdens het dragen voor een harmonisering van de energiestroming.
 
Hier wordt in de meeste gevallen al kort na het plakken van de CrossTapes een verbetering van de beweeglijkheid en een duidelijke vermindering van de pijn ervaren.
De CrossTape is zelfklevend, watervast en laat pas los, als het lichaam de hulp van de tape niet meer nodig heeft. Dit kan in sommige gevallen tot drie weken duren.
Door de complexe werking van de CrossTaping Therapie is het raadzaam deze behandeling uitsluitend door opgeleide MTC-therapeuten uit te laten voeren.
 
Toepassing van de CrossTaping bijvoorbeeld bij:
Spierverspanningen, gewrichtspijn (postoperatief, Arthrose, overbelasting) , hoofdpijn, migraine, tinnitus, problemen met de wervelkolom, kneuzingen, organische pijnklachten.
 
www.fysiotape.nl